Korpa

Prvih 5 online kupaca dobijaju 10% popusta na uređaje.

19. октобар 2021.

U Poseti Sajmu Izložbenih Lovačkih Trofeja

U Poseti Sajmu Izložbenih Lovačkih Trofeja

Zapažena poseta Canandi tima međunarodnom sajmu „One with nature“ u Budimpešti

Prava je retkost da neka inovacija u oblasti tehnike za veoma kratko vreme prođe celi put od početne ideje do kompletne realizacije. Naročito su retke one inovacije koje olakšavaju svakodnevni život, koje su jednostavne i razumljive, a čiju primenu svako od nas može da pronađe u neposrednom okruženju.

Ogrlica za praćenje pasa Canandi je upravo to – složeni softversko-hardverski pronalazak iza koga stoje brojni stručnjaci, ali i pronalazak jednostavne upotrebe, sigurne tehnike i široke primene na sve oblasti života.

Ako imate psa koji voli da boravi u prirodi, a kome želite da priuštite sve blagodeti slobodnog kretanja, Canandi je idealno rešenje za vas. Osmišljen je kao potpuno novi sistem, sa idejom da pas treba da bude slobodan, ali i bezbedan. Sastoji iz 3 dela:

  • Ogrlice za pse koja je lagana i potpuno bezbedna. Vizuelano je upadljiva, ne smeta vašem psu i ne emituje talase.
  • Kućišta za bateriju koje je optimizovano, vodootporno i sigurno.
  • Aplikacije koja se zasniva na dvostrukom mrežnom režimu prenosa pomoću kojeg možete u svakom trenutku pratiti položaj i kretanje vašeg psa.

Zbog svih ovih krakteristika, Canandi je prvenstveno zamišljen kao projekat za pomoć lovcima u praćenju pasa u lovu.

Primena Canandi rešenja u lovu

Lovački psi su dragoceni saveznici u lovu. Brzi su, dobro se kreću i uglavnom dolaze dobro utrenirani od specijalnih uzgajivača. U zavisnosti od toga na koju divljač se kreće i kojom tehnikom se sprovodi lov, njihovo prisustvo u lovu je neophodno. Praćenje kretanja lovačkih pasa u teško prohodnim lovištima Srbije je od velike važnosti.

Prvo – pomaže lovcu da po kretanju svog psa locira i kretanje divljači koja se lovi. Lovac na taj način može da bude spreman, da ostvari bolje rezultate u lovu i da izbegne eventualnu opasnost od napada divljači.
Drugo – praćenje kretanja pasa je naročito dragoceno kada se lovi u grupi, u takozvanom kružnom lovu. Praćenje položaja pasa je od izuzetne važnosti jer pruža dodatnu sigurnost i bezbednost od međusobnog ranjavanja i stradanja lovaca.
Treće – lovački psi su dresirani, pametni i skupi. Do lovca dolaze već obučeni za lov, javljaju se na „aport“ i poslušno odgovaraju na komande. Dresure traju nekoliko godina, a od velike je važnosti i iz kog uzgojnog legla se psi uzimaju.

Praćenje kretanja pasa putem Canandi ogrlice omogućava vlasniku da uvek bude na oprezu od potencijalne krađe i da putem aplikacije isprati položaj i sumnjiva kretanja svog psa.

„One with nature“ na lepom plavom Dunavu

Upravo zbog velikih mogućnosti široke primene koje Canandi nudi u lovu, naš tim je posetio Međunarodni sajam lova i prirode „One with nature“ koji se ovog oktobra održao u Budimpešti.

Najveća svetska izložba prirode je smeštena u renoviranom izložbenom centru Hungexpo. Zamišljena je kao mesto za sve one koji vole prirodu i koji žele da se upoznaju sa posebnim vrstama divljači, legendarnim lovcima, izložbama lovačkih pasa.

Na glavnom šetalištu ove izložbe imali smo prilike da se upoznamo sa hiljadugodišnjom tradicijom lova i ribolova u Karpatskom basenu, dok su narodi iz sveta (a među njima je i poseban štand imala Srbija), bili u posebnoj izložbenoj sali. Ove godine je poseban akcenat stavljen na ulogu lovaca u zaštiti životne sredine i održivom korišćenju prirode, ali je istaknut i glavni problem svih koji brinu o prirodi, a to su krivolovci. Canandi sistem je privukao pažnju, jer pomaže u povećanju bezbednosti i lovačkih pasa i samih lovaca.

U svakoj izložbenoj sali imali smo prilike sa doživimo nova iskustva putem novih tehnologija, da isprobamo nekoliko VR igara koje nam kroz igru otkrivaju lepote prirode i lova. Teme igara su bile sokolstvo, streljaštvo, gađanje glinenih golubova i, naravno, razne vrste lova. Posebno je na nas ostavila utisak mogućnost da pogledamo sa visine virtuelnu prirodu Mađarske očima sokola u letu.

Najveća izložba prirode 2021. bila je ujedno i najveći ovogodišnji događaj prilagođen psima, a na HUNGEKSPO-u smo bili u mogućnosti da pogledamo izložbu najboljih lovačkih pasa. Ono što nas je posebno oduševilo je činjenica da je jedan od glavnih likova manifestacije, maskota Svetske izložbe, Fatiol (Veo), pravi lovački pas sa pedigreom, mađarska oštrodlaka vizla.

Canandi tim i štand Srbije

Štand Srbije je imao odličnu posetu na sajmu i zapaženo prisustvo. Kao podršku razvoju lovačkih udruženja i podsticaju lovačkog turuzma u našoj zemlji, štand je posetio i ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin. Ušešće Republike Srbije na najvećem međunarodnom sajmu u Budimpešti je od višestrukog značaja jer lov u našoj zemlji ima dugu tradiciju i beleži velike uspehe.

Prijem Canandi tima u ambasadi Srbije

Iza ovog inovacionog rešenja za lovce stoji uspešan tim mladih ljudi, programera, preduzetnika, doktora nauka, kao i veliki broj sati rada na svakom detalju proizvoda, zarad boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva. Naš tim u Budimpešti imao je prijem u ambasadi Srbije, na šta smo veoma ponosni i što je veliki podstrek za naš budući rad.

Čitajte još...